Namigi in nasveti: Modul Kadrovanje

Modul Kadrovanje podpira proces kadrovanja od zahtevka za kadrovanje in objave razpisa delovnega mesta do spremljanja izbirnega postopka in prenosa izbranega kandidata v kadrovsko evidenco.

Da bi uporabniki v polni meri izkoristili vse, kar modul ponuja, in si tako še dodatno olajšali svoje delo v procesu zaposlovanja, je na srečanju Nataša Dremelj, vodja programa eHRM, udeležence spomnila na nekaj koristnih funkcionalnosti.

Nasveti za uporabo eHRM modula Kadrovanje

Nataša Dremelj, vodja programa eHRM, je delila nekaj namigov, kako izkoristiti vse, kar ponuja modul Kadrovanje.

Med drugim je predstavila, kako razpis za delovno mesto ustvariti neposredno iz zahtevka za kadrovanje in se izogniti ročnemu prepisovanju podatkov, kako skrbništvo nad razpisom deliti vodjem ter kako razpis enostavno deliti z zaposlitveno agencijo.

V procesu priprave razpisa je Nataša Dremelj opomnila tudi na možnost objave razpisa na spletni strani ne le v tekstovni, temveč tudi slikovni obliki. Ob koncu je izpostavila še možnost preverjanja podvojenih prijav (npr. istega kandidata na več razpisov) ter prenos podatkov o izbranem kandidatu v kadrovsko evidenco z enim klikom.

Dobra praksa: Uporaba modula Pogovori v procesu napredovanja (WEILER Abrasives, d.o.o.)

Na srečanju smo tokrat gostili Sintijo Levo Bukovnik, HR specialistko v podjetju WEILER Abrasives, d.o.o., ki je predstavila, kako eHRM modul Pogovori uporabljajo v procesu napredovanja.

Uvodoma je opisala pogoje in potek horizontalnega in vertikalnega napredovanja v njihovem podjetju, nato pa prikazala, kako lahko vodje uporabljajo namenski vprašalnik za predlaganje oz. ocenjevanje primernosti sodelavcev za napredovanje.

Dobra praksa uporabe modula Pogovori

Sintija Leva Bukovnik, HR specialistka v podjetju WEILER Abrasives, d.o.o., je poudarila koristnost digitalizacije kadrovskih procesov in predstavila, kako jih eHRM podpre v procesu napredovanj.

Izpostavila je tudi pomembnost komunikacije z vodji in drugimi sodelavci pri digitalizaciji tega procesa ter delila njihov pristop k obveščanju in izobraževanju o uporabi modula Pogovori.

Novosti o prenovljeni podobi eHRM

Urban Orehek, svetovalec, je na srečanju predstavil časovnico uvedbe novega uporabniškega vmesnika eHRM ter izpostavil nekaj prihajajočih novosti. Uporabniki lahko med drugim pričakujejo intuitivnejši navigacijski meni, enostavnejše dostopanje do najpogostejših orodij in izboljšano izkušnjo na vseh seznamih.

Srečanje smo izkoristili tudi za pridobivanje povratnih informacij o določenih elementih nove podobe ter odgovarjanje na vprašanja, vsi uporabniki pa bodo v nadaljevanju dobili še več podrobnih navodil in smernic o uvedbi, da bodo lahko ob prehodu v popolnosti uživali v novi izkušnji.

Nova podoba

Urban Orehek, svetovalec, je izpostavil nekaj ključnih novosti v prihajajoči podobi ter pridobil povratne informacije.

Udeleženci so ob koncu pohvalili uporabnost predstavljenih nasvetov in primera uporabe v podjetju ter interaktivnost predstavitve. Tudi v prihodnje bomo tako nadaljevali z rednimi srečanji in s tem uporabnikom omogočili izmenjavo dobrih praks.