Hitra in redna izmenjava povratnih informacij je za vsako podjetje ključnega pomena. Sodelavci so odličen vir podatkov, saj lahko delo članov ekipe poznajo z drugih zornih kotov (pogosto celo boljše in drugače od vodje).

Kot vodstveno orodje

Funkcionalnost v eHRM vodjem omogoča, da člane svoje ekipe ali druge sodelavce povprašajo o svojem delu ali delu katerega od sodelavcev. Tako lahko enostavno dobijo različna mnenja. Na primer:

  • Z Juretom sta sodelovala na projektu Alfa. Ker imava naslednji teden razvojni pogovor, te prosim za povratno informacijo glede njegove jasnosti komunikacije, uporabljenih pristopov in kakovosti interakcije z ekipo. Hvala ti!
  • Prosim, podaj informacijo za sodelavca, kako v povprečju izvaja pred-prodajne aktivnosti glede na to, kako se prilagaja potrebam stranke in pozna funkcionalnosti.

Pri tem velja nasvet, da bolj specifična vprašanja pogosteje izzovejo tudi bolj konkretne odgovore.

Funkcionalnost je tako odličen pripomoček vodjem. Ti lahko na podlagi povratnih informacij drugih, vključenih v posamezne aktivnosti, s sodelavci o njihovem delu komunicirajo ‒ npr. po zaključku projekta ali v času razvojnega pogovora ‒ bolj konkretno in podkrepljeno z različnimi vidiki. Vključijo namreč lahko tudi mnenja, trditve in videnja ostalih.