Anka je bila gostja podkasta Supermoč, ki skozi izkušnje najvidnejših Slovencev, junakov slovenskega posla išče odgovor na vprašanje, »kaj je supermoč«, in dokazuje, da »se da«. Družbo ji je za mikrofonom delala Maja Fesel Kamenik, direktorica podjetja HRM One. Delili sta svoje poglede na poslovne tematike, ob tem pa se dotaknili tudi bolj osebnih temah.

Beseda je v Delovem podkastu med drugim tekla o vplivu tehnologije na naša delovna okolja, različnih oblikah vodenja, potencialu uvedbe štiridnevnega delovnika in ključnih izzivih digitalizacije, prav tako pa sta Anka in Maja spregovorili o tem, kako pridobivata nova znanja, katera knjiga jima trenutno leži na nočni omarici in koliko časa na dan delata.

Vir: Medijska hiša Delo.

Sogovornice so se med drugim dotaknile področja umetne inteligence. »Danes vstop umetne inteligence na globalno sceno postavlja sicer nova vprašanja o človeški identiteti in vlogi tehnologije v našem življenju, a mi, ljudje, znamo priznati zmoto in jo znamo tudi popraviti, medtem ko umetna inteligenca tega ni zmožna. Če navedem en primer: pogovarjala sem se z našim virtualnim HR-asistentom in v odgovorih je bil v zmoti, in ko sem to tudi omenila, je zmotno navedel celo izmišljen vir. Skratka, zmotljiva je ta umetna inteligenca in lahko zavede, če nismo dovolj pozorni,« je poudarila Anka.

Podkast je podprla blagovna znamka BetrSign – preprosta in prijazna rešitev za e-podpisovanje, ki jo razvija in trži podjetje SETCCE, d. o. o.